tiistai 2. huhtikuuta 2019

AstutusuutisiaYkköstykki Martta on päätetty tällä kertaa astuttaa poikkeuksellisesti kokeissa ja näyttelyissä käymättömällä uroksella, Helvetinkolun Romuluksella. Martasta ei varmaan tarvitse erikseen kertoa mutta Romulus on jo kokenut konkari jota on käytetty metsästykseen menestyksekkästi. Omistajan kertoman mukaan kettuja on ammuttu Romulukselle 324 kpl, ilveksiä reilusti, villisikoja 23kpl, ajaa myös karhua ja sutta. Kehuja tuosta koirasta on kuulunut usealta suunnalta, valitettavasti itse ei olla päästy koiraa testaamaan tosi toimissa. Omistaja kertoo varmaan mielellään lisää, yhteystiedot löytyy ajokoirajärjestön astutuspalstalta.
Yhdistelmä on vierassiitos, sukusiitosprosentti 8 sukupolven kohdalla on 0,34 ja sukukatokerroin 0,67. Odotetaan metsästysintoisia, petoverisiä, rajuotteisia, kestäviä ja perusterveitä ajokoiran pentuja.
Romulus


Martta

Myös ainoa jäniskoiramme Taika on astutettu, uros on Hila-Ajon Nalle.
Nalle on jo jänispuolen käyttövalio ja tulee varmasti kettuvalioksikin jos elon päiviä riittää. Ilvestä ajelee myös mielellän.
Taikaa haittasi nuorempana liika vauhti ja siitä seurauksena kohelsi liikaa ja tuli myös kiinniottoja, nyt on alkanut varmuutta tulemaan, esteet on sillä kulkenut aina. Koekäyntejä ei ole kuin kolme johtuen lähinnä isännän ajan puutteesta, Martta vei suurimman osan treeniajasta ja muutamat kokeetkin sen kanssa tuli käytyä.
Nallesta haettu rauhallisuutta ajoon ja vuolasta haukkua, sekä karvan verran liian tiukkaan Taikaan lisää herkkyyttä. Taikalla on meidän koirista ennätys haukkutiheydessä, 164 haukkua minuutissa joka kyllä tasaantuu sinne 80 normaaliajossa. Myös tässä yhdistelmässä sukusiitosprosentti on pieni, 1,61.

Nalle


Taika


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti