maanantai 12. marraskuuta 2018

taikan ja mörkön päivä


Olisi korkea aika palata jonkinlaiseen uutiskantaan ja herätä horroksesta päivittämään nettisivuja! Uutisia on kesän ja jo pitkälle edenneen syksyn ajalta kertynyt, joten aloitetaan palaamalla eiliseen.

Isänpäivää vietettiin kovin koiramaisissa merkeissä. Taika ja Ari edustivat käyttöpuolella koko kauden kokeessa ja itse olin Mörkön kanssa näyttely-ympyröissä. Aivan jättipottiin ei kumpikaan koira ylettynyt, mutta molemmat suoriutuivat kunnialla hommistaan.



Taikalle AJOK-2 palkinto sulalta maalta koko kauden kokeesta, pisteitä 64,88. Tulosta onkin kyllä odoteltu ja nyt odotus palkittiin. Taika on väläytellyt taitojaan pitkin aikaa, mutta vauhti on ollut tämän koiran suurin ongelma. On kuitenkin muistettava, että toiset tarvitsevat aikaa enempi kuin toiset. Tällä koiralla on todennäköisesti parhaat vuodet vielä tulossa, joten uudella innolla eteenpäin!




Mörkö-poika esiintyi Jyväskylän kansainvälisessä näyttelyssä erinomaisesti ja sai myös SA:n (sertifikaatin arvoinen). Paras uros- kehässä sijoitukset menivät kuitenkin vanhemmille kolleille. Nuoren herran asiallinen käytös kehässä ja näyttelypaikalla olivat kuitenkin ehkä reissun suurin palkinto. Vannoutuneelle nartun omistajalle on palkinto sinänsä, että on onnistunut kasvattamaan suht yhteiskuntakelpoisen uroksen, joka ei räyhää eikä uhoa noinkin tiiviissä olosuhteissa - eikä kuitenkaan ole arka. Kasvatustyön tavoitteiden tulisi olla muutakin kuin näyttely- ja koetuloksia, vaikka niillä toki suuri arvo jalostustyössä onkin. Mutta siis Mörkö JUN ERI1 SA ja tuomarina Pekka Teini.

Myöhästynyttä Isänpäivää isikoirille ja ihmisisillekin!

Pysykäähän kuulolla.

- maria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti