keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Martta PM-kisoissa

Paljas maa ja kettukoe. Siinäpä haastetta tuomareille ja tietysti kooekoiralle, ainakin jos kaikki ei mene kuin "strömsössä". Koiraihmisten joukossa kiertää huhuja hirvi-, supi-, kauris-,peura-, ja jänisajojen menneen kettuajoiksi, no niinhän voikin olla jos havaintoa ajettavasta ei saada. Lähtökohtaisesti kettukokeissa ajetaan kettua. Ei kelpaa jos sen hirven jota koira ajaa näkee naapurin rouva.
Lunta pitää kettukokeissa olla sanon minä! Ei liikaa, vaan semmonen 10 cm on riittävä. Puhdasta edellispäivänä satanutta lunta, sellaista sopivan kovaa mikä ei heti "kaadu" jäljen päälle ja pakkastakaan ei enempää kuin 10 astetta, niin ja järvet saisi olla sulia tai sitten niin paksussa jäässä ettei tarvitsisi sydän kurkussa ajoa seurata. Saahan sitä haaveilla.
Tänään siis Martalla oli piirin-mestaruus kettukoe. Arvonta heitti meidät Kangasniemeen Hokan maastoon. Koe meni lyhykäisyydessään näin: hakua 130 minuuttia välillä herätellen ja ajoa jotain puolisen tuntia ja ajettava louheen. Lisähakua 110 minuuttia mutta eipä kettu enää noussut. Tulos 71,5 ja sijoitus 3. jatkopaikka Idän-lohkoon.
Ykkösjahti jatkuu siellä.
Tuonne tuomarin alapuolella olevan lohkareen alle se oli mennyt


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti