sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Martta Kettukilpaan!

Idän-lohkosta on selvitty kunnialla ja edessä siintää kettukoirien SM-kisa eli Kettu Kilpa, joka järjestetään tänä vuonna Kankaanpäässä.
Perjantain arvonnassa Martta sai maaston Outokummusta, puhuivat koepaikalla, että olisi hyväkin maasto, no olihan se. Opas ja tuomarit hoitivat hommansa todella mallikkasti, olivat ketun metsästäjiä itsekkin ko. maastossa. Martta päästettiin hakemaan vähän yli kahdeksan, hakua kesti noin kolme varttia ennenkuin lähti ajo. Ajo kierteli alussa tosi pientä lenkkiä ja mielessä kävi, että onkohan kettu ollenkaan, olihan se kuitenkin. Erän puolivälissä sattui niin ikävästi, että lenkkeilijä tuli kahden koiransa kanssa, joista ainakin toinen oli irti, ketun ja Martan väliin. Huuto ja rähinä oli hetkenaikaa hirmuinen, no Martta tuli karkuun moista touhua. Onneksi häiriö poistui ja homma sai jatkua ja sehän jatkui niinkauan kun kettu päätti mennä reikään. Erä oli tuossa vaiheessa käytännössä täysi. Kettukin päätti vielä näyttäytyä kun olin kytkenyt koiran pölähti se ulos ja jatkoi matkaansa nyt yksin. Kiitos ja kumarrus olit hyvä kettu.
Lisähaulla koira haki rapiat puoli tuntia ja taas lähti ajo. Ajoaika ajettiin täyteen ja sen jälkeen otin koiran kiinni täydestä ajosta.
Kolmatta hakua haettiin sen verran kuin tarvittiin kiitettävien numeroiden saamiseksi.

Niin tulihan siitä Martasta samalla K-KVAEi kommentteja:

Lähetä kommentti