maanantai 28. syyskuuta 2015

Muutamia kettuajoja, supeja, jänisajoja ja lintujen haukuntaa

Lieneekö puutteellista intoa vai mitä kun näitä päivityksiä tulee kirjoteltua kovin harvakseltaan. No metillä on käyty aina kun siihen mahdollisuus on, ja ajojakin on saatu, hyviä ja vähemmän hyviä, pitkiä ja pätkiä. Nyt jo voi sanoa, että kettukanta on selvästi huonompi kun viime vuonna ja metsäjäniskanta ehkä vähän viimevuotista parempi, ainakin poikajäniksiä on näkynyt ajossa usein.
Siirillä on muutama noin sadan minuutin ajo, eli ei mitään ihmeellistä sillä osastolla. Metsästysinto on sillä edelleen tosi hyvä ja kuntokin nousee kesän pentuhommien jälkeen ihan kivasti. Piirin kisat on parin viikon päästä ja sinne osallistutaan.
Martalla taas on ajanut jänistä, suppareita ja kettuja. Saaliina vasta 3 supia, kolme hyvää kettuajoakin on kuultu hyvien hakujen päätteksi. Vielä yksi ykkönen kokeessa ja Martta on kettuvalio, no eiköhän tuo tule.
Taika on vielä pahasti keskeneräinen, haut on joskus hyviä joskus huonoja ja ajot pätkiä, haussa koira on jälkitarkka ja ajossa vauhtia on aivan liikaa ja näin se pupu sitten häviää.
Ruska ei vielä ole jänistä ajanut, mutta ajaisi jos olisi tuoreet jäljet löytyneet. Aamulla Ruskaa ei ole vielä käytettykkään metsässä millon jäljet olisi tuoreita. Haukkuu tämä koira kyllä metsässä kovasti mutta kohde on vielä väärä, lintu! Pikkulintu, lehtokurppa, pyy, metso tai vaikka mikä räksä haukkua tulee. Ja hakee myös innokkaasti, lintua :)
Martan kettuajo 27.9. Haukkulaskuri ei toiminut mutta ajo erottuu vauhdikkaampana etenemisenä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti