sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Vartilla jatkopaikka :)

Siirin piirin karsinta ei sujunut niinkun strömssössä. Yön ja aamun kestänyt vesisade ja navakka tuuli vei yöjäljen, eikä pupuja meinannut löytyä ei sitten millään. Ensimmäinen haku kesti karvan verran yli kaksi tuntia ja ajosta ei tullut sitten yhtikäs mitään, lähtö oli ihan napakka mutta liekkö ajettava ollut pieni jänis kun ei juossut kun vartin ja nekin samoja latujaan. Toinen haku kesti myös karvan yli kaksi tuntia eli ajo lähti yliajalla, puoli tuntia kuunneltiin ennenkuin saatiin Siiri kiinni, sillä hetkellä tie hukka. Mutta eipä mennyt hyvin kaikilla muillakaan: oli luopuneita ja tyhjiä hakuja ym. Sijoitus Siirille neljäs ja jatkopaikka, no joskus näin. Piirin kisat on parin viikon päästä Juvalla, nyt jäi kyllä parantamisen varaa!
Testasin tänään iltapäivällä vielä löytääkö se Siiri jänöjä vai ei, ensimmäinen haku 20 minuuttia ajo lähti noin puolen kilometrin päästä, ajettavana iso jänis, ajoa puoli tuntia ja loppuhukka pitkän tieajon päätteksi isomman tien laitaan. Toinenkin jänis löytyi, nyt ajettavana pieni jänis joka juoksi taas samoja pieniä lenkkejä (sama ollut ajossa aiemminkin) no ajoa kesti 50 minuuttia ja otin koiran hukalta pois. Nyt viikko huilia ja viikonloppuna jatketaan.
Martta sekä Taika ovat kehittyneet tämän syksyn aikana ihan mukavasti. Taikalla haku on vielä hakusessa mutta tänään haki napakasti, ensin toi pelkän jäniksen jalan näytille mutta vajaan puolentunnin jälkeen lähti ihan elävä jänis liikkeelle, ajoa noin puoli tuntia ja hukka tielle.
Martta on seka-ajuri kettu, supi ja jänis kelpaa todistetusti, todennäköisesti myös ilves. Aika ei tule tämän koiran kanssa metässä pitkäksi.
Kuva riistakamerasta lähinurkilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti