maanantai 30. marraskuuta 2020

MAKIASTA KETTUVALIO & PASSI KETTUKILPAAN

x PUNTTISILIMÄ, SIILINJÄRVI


Lauantaina 28. 11. 2020 kisattiin Idän lohkon ketunajon herruudesta Siilinjärven Punttisilimässä. 

Ruunajokelaisia oli mukana kaksi koirakkoa, pentuesiskokset Matami Mimmi eli Muru ja meijän Milla Makia eli Makis. Makikselle sattui kettujumalat kohdilleen ja se pistelikin heti 18 minuutin hausta täyden 120 minuutin ajoerän. Kaiken kaikkiaan Makis löysi kolme kettua, joten hakuminuutit ja -matkakin täyttyivät hienosti.

Murulla sen sijaan oli mukana hieman epäonnea, sillä sen maastossa oli ilmeisesti jokin työskentelyä häirinnyt eläin, koska se jätti jo reilusti herättelemänsä yöjäljen kesken ja palasi ryhmän luo. Tämä ei ole tälle koiralle ominaista käytöstä normaaleissa olosuhteissa. Ainakin kahdesta maastosta oli tullut havaintoja esim. ilveksistä ja alueella liikkui myös hirvikoiria. Arvoitukseksi jää, mutta koira ei ollut täysin oma itsensä.

Lopputuloksissa Makis oli kisan kolmas tuloksella 89 pistettä KEAJ-1 tulos ja koirasta kettukäyttövalio! Kirsikkana kakun päälle paikka Kettukilpaan Suomen mestaruudesta kisaamaan! Makiksesta tuli siis toisen polven kilvankävijä emänsä Martan tassunjälkiä seuraten, ollaan ihan ällikällä. Jännä sattuma Makian ja Martan tulostauluissa on myös se, että molemmat ajoivat viimeisen, valioitumiseen oikeuttavan tuloksen 28.11. idän valintakokeessa - Martta vuonna 2015 ja Makis nyt vuonna 2020.


(Kettukilpa Myrskylässä 12.-13.12. sikäli mikäli koronatilanne sallii)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti