perjantai 19. kesäkuuta 2020

Pennut 2020

Ruunajoen huusholliin saatiin juhannukseksi pennun tuoksua ja vauvaääniä.
Martan ja Nestorin pennut syntyivät helteisenä tiistaina 16.6., juuri keskikesänjuhlan alla.  Martan hikinen homma alkoi klo 11.35, kun ensimmäinen poika pyllähti maailmaan. Seuraavana maailmaan saapui toinen tytöistä, pylly edellä. Häntä odotellessa alkoi jo kätilöllekin hiki hiipiä, koska ilmeisesti perätilasta johtuen tämän tuloa odoteltiin tovi jos toinenkin. Pennulla ei ollut kuitenkaan lopulta mitään hätää ja kohta synnyttyään tytöntyllerö oli jo nisälle pyrkimässä. Kaiken kaikkiaan maailmaan saapui 2 narttua ja 6 urospentua, oikein pirteitä tapauksia kaikki. Martalla riittää maitoa ja pienokaisten painot ovat lähteneet nousuun, kuten pitääkin. 
Tulevaisuuden kaavailut pentujen osalta on tietenkin jo aloitettu ja heistä odotetaankin kasvavan luonteikkaita kavereita metsälle niin ketunajoon kuin petopyyntiinkin. Martalta sujuu niin ketun kuin ilveksenkin ajo, mutta sen lempipuuhaa taitaa lopulta olla supikoirien kanssa "temmeltäminen" - siinä jää vieraslajin edustaja kakkoseksi kun Martta sattuu paikalle. Arin sanoin "Martan kanssa mehässä tapahtuu aina, tylsää hetkeä ei ole". Isikoira Nestori ajaa sujuvasti kettua, suurella metsästysinnolla ja erinomaisella haukulla. Nuoresta iästä huolimatta erittäin ajotaitoinen, pitkien ajojen koira, jota sorkat eivät kiinnosta.

Aiempi kirjoitus aiheesta, yhdistelmän kuvat ja terveystiedot sekä linkki yhdistelmän sukutauluun löytyvät täältä.

Peruutusten vuoksi meillä on pari pentua vailla kotia, joten ota yhteyttä mikäli sinulla olisi tarjota aktiivinen koti pennulle. Ari puh. 0505281790 tai sähköpostilla ruunajoenkennel @ gmail.com (poista välit osoitteesta).

Hyvää juhannusta!

ps. pentujen elämää voit seurata mm. Instagramissa @mariapolonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti