perjantai 21. heinäkuuta 2017

Martan prinssit

18.7.2017 syntyi suomenajokoiran pennut yhdistelmästä 
FI KVA-k FI MVA Viikkineva Vilkas 💗  FI KVA-k KK-15 Ruunajoen Martta
Päivällä Martta vielä vietti rauhallisena päiväänsä muun lauman kanssa tarhassa kuten mitä tahansa lämmintä kesäpäivää. Illansuussa odottava äiti käytiin kuitenkin sisälle valvovien silmien alle  - olihan kuitenkin 63:s vuorokausi tiineyttä menossa. Ajoitus oli juuri oikea.

Puoliyhdeltätoista ensimmäinen pienokainen putkahti maailmaan. Terhakka, lähes puolikiloinen kettukoiran alku. Synnytys sujui hyvin, emä oli rauhallinen ja muutaman tunnin kuluttua pentulaatikossa ynisi neljä pentusta, kaikki pieniä prinssejä. Mitä suloisia pikkuotuksia! Pikkuotuksia nämä eivät oikeastaan olleet sillä kaikkien syntymäpainot ylittävät 400 grammaa - kaksi suurinta yli 550! Kovasti pieniä prinsessoja toivottiin ja kätilö odotti niitä koko yön vielä syntyväksi. Aamusta alettiin kuitenkin olla jo sitä mieltä, että meillä on neljän pennun poikajoukkue tällä kertaa. Pääasia, että nämä neljä vaikuttivat voivan hyvin ja ovat vahvoja sekä eloisia pojankoltiaisia. Marttakin hoiteli niitä jo kaikessa rauhassa ja lepäili ylpeänä vauvoistaan.

Kätilökin oli jokseenkin uupunut yön jäljiltä. Silmät ristissä, pussukat silmien alla kuuntelin pentulaatikon äärellä sieltä kantautuvia suloisia ääniä, tyytyväisiä ynähdyksiä ja huokailuja, toisinaan hieman napakampia huudahduksia kun nisä tippui suusta. Martta hurisi matalasti jälkikasvulleen, viestitti varmaan, että äiti on tässä ja rakastaa. Usva alkoi väistyä auringon tieltä, hetken ne leikkivät valon ja varjojen leikkiä, puiden oksilla ja heinissä kimalsi öinen kaste. Olipahan yö ja aamu.


maria xx
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti