sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Onnistumisia ja pettymyksiä

Kausi alkaa kääntyä lopuilleen kun tätä kirjoitellaan. Metsässä on käyty kaikki vapaapäivät ja illat ja joskus yötkin, ja käytävä se onkin kun tarhassa majailee viisi ajokoiranarttua ikäjakaumalla 10-0,5 vuotta. On tullut hyviä ajoja ja vähemmän hyviä. Saalistakin on saatu painottuen pienpetopuolelle, lopuilleen 30 supparia, pari kettua ja mäyrää ja pari jänistä.

Martta sai jonkun tulehduksen kurkkuunsa supikoirien kanssa teutaroidessaan ja välillä uiden niitten perästä haukkuen, siihenpä sitten antibiootti-kuuri ja maha sekaisin. Koira oli syömättä viisi päivää Kettu-kilvan puolitoista viikkoa ja vielä vielä sitä edeltävänä iltanakin. Luulenpa, että tämä saattoi olla osatekijänä tämän vuotisen K-kilvan huonoon menestykseen. Lauantaina Martta haki kyllä kettua ihan normaalisti mutta törmäsi hirveen ja ajoi itsensä sulkuun asti kun emme älynneet mennä heti asiaa tarkastamaan. Hirveä koira ei ollut ajanut kun viimeeksi hurjana pentuaikana. Sunnuntaina ei kettua sitten löytynyt.

Kettukapinassa Kankaanpäässä kävimme sitten näyttämässä, että vielä se kettu kulkee. Molempina päivinä kaksi kettua liikkeelle. Tulokset, lauantaina 86,75 p ja sunnuntaina 93,00 p. Sijoitus viides. Sunnuntain ketut menivät molemmat vilkasliikenteiselle tielle heikkojäisen joen yli, onneksi saatiin Martta kiinni ennenkuin olisi käynyt huonosti.
Martasta tuli samalla tähtivalio!

Taika on iso-siskonsa Myrtin kanssa parastaikaa Virossa näyttelyssä. Eipä hassummin reissu mennyt, lauantaina Myrtille EH ja Taikalle Sertti ja ROP, sunnuntaina sitten osat vaihtuivat Myrtille Sertti ja ROP ja Taikalle ERI ja SA. Meni vähän yli odotusten. Taika on tarkoitus vielä käyttää ajokokeissa ennen kauden loppua sen verran hyvin on ajot kulkeneet.

Ruska on väläytellyt komeilla kettuajoillaan. Tämä koirä ei ääntä pihistele ja tieajot kulkee! Haulla käy vähän kuumana, saa nähdä asettuuko myöhemmin.

Milla Makia, ikää puoli vuotta. Ei vielä syttynyt toisin kuin siskonsa Matami Mimmi. Jänikselle on muutama haukku annettu ja ketun yöjälkeä seurailtu. Lähtee ajamaan kun aika on kypsä.

Siiri on jo käytännössä eläkkeellä, mitä nyt pari kolme kertaa kuukaudessa käy jänistä siirtelemässä kotimaastossa. Vielä kulkee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti