sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Viikonloppu mehässä

Niin se taas viikonloppu vierähti. Lauantaina vein Martan sellaiseen maastoon missä luulin ettei kettuja ole. No olihan siellä yölliset jäljet, niitä koira jäljitteli parin kilometrin matkan ja kettu löytyi ihan kylän kupeelta, railakasta ajoa puolitoista lenkkiä eli noin puoli tuntia ja kettu louheen. Ajattelin rassata otuksen ulos mutta toisin kävi, sinne jäi. Martta otti lähistöltä jäniksen liikkeelle mutta ajoa ei kestänyt puoltakaan tuntia ja tiellehän se hävis.
Sunnuntai aamuna Martta irti perinteisesti hyvälle kettualueelle, mutta liekkö aamulla alkanut lumi-/vesisade vaikeuttanut ketun jäljen löytymistä kun kettua ei löytynytkään. No eipä hättee löythän sieltä jäniksen hajut ja hyvän ajon koira tekikin, noin 2 tuntia ja 30 minuuttia ajo kesti ennenkuin kytkin Martan. Osaa kettukoira näköjään jänistäkin kyyditellä kun repolaista maastosta ei löydy. Ajossa Martta on melko rauhallinen ja hukkatyöskentely pienialaista (aluksi), tietkin kulkee.
Ajokiemurat
Taikakin pääsi mehtään molempina päivinä. Lauantai iltapäivällä jäniksestä perslähtö, harmittaa kun en ollut hereillä äänityksen kanssa ajokoirajärjestön kilpailuun, oli sen verran railakas lähtö nimittäin :) Ajoa kolmisen varttia jona aikana näin jäniksen puolenkymmentä kertaa tuossa Outolammen lähellä, tykkäsi juosta samaa jälkeä edestakaisin tämä. Otin pennun kiinni kun läheisen talon laikka tuli mukaan juhliin. Ihan kivasti selvitteli hukat Taika, josko tästä vielä koira tulisi..
Taikan ajo kaikkine hakuineen
No kävihän se Siirikin verryttelemässä lauantaina iltapäivästä. Ajo lähti kaukaa ja meni suoraan tielle josta rakas vaimoni kävi koiran palastamassa pois. Itse olin samaan aikaan Taikan mukana.
Rilla mummo vietti viikonlopun sisäkoirana, tykkäsi selvästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti