sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Puumalan ryhmänäyttely 24.5.14

Moikka pitkästä, pitkästä aikaa! Ajokauden loputtua, on bloginkin päivittely jäänyt ihan olemattomiin. Koitetaanpa parannella vähän tapojamme... Koirat voivat hyvin, vaikka varsinkin nuoremmilla tuntuu aika käyvän välillä pitkäksi. 

Eilen Ruunajoen- koiria nähtiin Puumalan ryhmänäyttelyssä kolmin kappalein. Kasvattajana se on aina ilo, kun kasvatteja viitsitään käyttää näytillä. (Tähän tietysti on nyt sitten monta eri näkemystä, mutta näin naisihmisenä arvostan kyllä, vaikken itsekään mikään näyttelykonkari ole.) Omista koirista meillä edusti Martta, joka kyllä ylitti odotukset täysin. Läksin varovaisen toiveikkaana "jos nyt EH saataisiin, jos ei, niin H:kin on hyvä". Toisin sanoen, odotukset eivät olleet kovin korkealla, pessimisti ei pety ja niin edelleen.

Martan tulos oli kuitenkin AVO ERI AVK 2!! 
Arvostelu:
Tasapainoisesti rakentunut feminiinen, linjakas narttu. Koon alarajoilla. Hyvät pään linjat, hyvin kulmautunut. Hyvä turkin laatu ja väritys. Luonne 1.

Martta mitattiin 52 senttiseksi, vaikka tuomari hieman itsekin epäili tuloksen todenmukaisuutta... Pieni koko maksoi tällä kertaa sen ykkösen ja SA:n. Katsomoon oli kuulunut tuomarin pohdinta asiasta. Noh, ei me tästä masennuta ollenkaan. Martta käyttäytyi asiallisesti, ei aristellut tuomaria ja oli kaikinpuolin hieno - en voi olla pettynyt. :) Ehkä seuraavalla kerralla teen pari juttua toisin, josko niitä lisäsenttejäkin saisi?


Kasvateista kehässä nähtiin Martan veli Ropin nuorten luokassa ja viime kesäinen Taimi junnuissa. Näyttely oli ensimmäinen molemmille ja tuloksena: Taimi JUN EH JUK 1, Ropin NUO H. Varsinkin Taimista tuomari tykkäsi ja ennustelikin siitä kaunista koiraa kunhan kehittyy valmiiksi asti. Hyvä meidän joukkue, tästä on hyvä jatkaa!

Seuraava näyttely lienee sitten Juva heinäkuussa? Päätöksiä ei vielä ole tehty, mutta kesäaikaan niissä käydään, jos käydään. Ja lyhyt matkakin olisi. Debytoiko siellä Taika? Lähteekö Martta serti-jahtiin? Vai kenties Neri veteraaniluokkaan? Vai koko lauma? Mitä asiaan sanoo A? Se ei varmaan kohta lähde enää mukaan, jos tuota koko revohkaa meinaan mukaan ottaa... Niin ja vielähän olisi Siiri ja Rillakin... :D

Terkuin, M

Ps. Oli muuten jommosen hikinen päivä, alla Martan viilentymistyyli.

(kuvat: Sanna P.)2 kommenttia:

  1. Ompas nuo kuvat hirmu epäselviä zoomattuna! :( niin kyllä oli olokin tuon helteessä vietetyn päivän jälkeen :D mutta hyvä Martta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvat, joissa ollaan tuomarin käsittelyssä oli kaikki vähän epätarkkoja kun siirsin ne koneelle. En tiijä, johtuuko siirto tavasta esim., onko vaikka whatsapp pakannut ne jotenkin, jolloin laatu on kärsiny? Kiitos kuitenkin, on edes jotain kuvia. Seuraavaan näytökseen kamera sit mukaan. :)

      Poista