keskiviikko 21. elokuuta 2013

21.08.2013
Nyt Se on sitten alkanut

Siis luvallinen ajatuskausi. Eilen aamulla otin tarhasta Siirin joskus puolen seitsemän maissa, suuntasimme läheiseen maastoo josta jo naapurin rouva ajeli ajokkinsa kanssa pois, olin siis auttamattomasti myöhässä.. No eikun koira irti, noin tunnin haun jälkeen Siiri parkaisi, Jänis oli löytynyt! Ajoa kesti noin pari tuntia, ajoaikaa noin 90 min. kohtuu ajo kun ajettava oli paljon tiellä ja juoksi samoja uria.

Siirin ajo 20.8.-13. Kuva Ultrapoint.

Olin Siirin haun aikana käynyt tarhasta Martan jonka kanssa menimme noin 2 km:n päähän Siiristä, jonka ajoa kuuntelin mäen päältä. Martta haeskeli ajettavaa, ja kas kummaa ketun poika tuli omia aikojaan hakualueelle ja sitähän piti Martan pölläyttää muutama minuutti läheiseen luolastoon. Otin Martan kiinni noin tunnin jälkeen.
Tänään laskin aamusta Rillan suoraan tarhasta, eipä mennyt kauankaan kun jälki löytyi, arvelin, että supi tai kettu. Haukku oli aluksi harvaa, mutta tiheni jonkun ajan päästä ja päättyi louhoon jonne Rilla jäi haukkumaan. Menin katsomaan tätä kiinnostuksen kohdetta, mäyrähän se siellä kiven alta kurkisteli. Saalista siis tuli. Rilla ei vielä ollut valmis tulemaan kotia, vaan jatkoi jäljityksiään seuraavaan louhen jonne jäi taas haukkumaan. Minun piti käydä kirkolla renkaan vaihdossa, joten Rilla sai jäädä rähjäämään louholle. Kävin puoli kolmen aikaan hakemassa koiran pois, saalista emme sieltä saaneet koska luola oli aika hankala.



Rillan jäljet 21.8.-13. Kuva ultrapoint.

Rillan tuohutessa otin Martan tarhasta, jonka laskin noin kilometrin päähän Rillasta. Hakua noin tunti ja sitten löytyi. Lähtöparkaisu oli sitä luokkaa, että sukat pyörii jaloissa vieläkin. Ajettava oli kesällinen poikanen, juoksi suoraan tielle ja siitä takaisin lähtöpaikalle, ja se ajo oli siinä. Treeniä siis tarvitaan! Kotona huomasin, että Martta tiputteli, siis ei treeniä muutamaan viikkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti